keskiviikko 5. elokuuta 2009

Eukanuba summer show Helsinki 26.7.09

Tällä kertaa ei mennyt näyttely ihan putkeen. Tai siis ihan hyvin muuten, mutta Nemo oli juuri tulossa kipeäksi. Aamulla ennen näyttelyä se aivasteli vähän, mutta enpä osannut mitään ihmeitä epäillä. Iloisella mielellä lähdimme näyttelyyn. Aika pian paikanpäällä huomasin, että Nemo oli tavallistakin herkempi kurkustaan. Tosi helposti alkaa "haukkoa ilmaa" normaalistikin, jos vetää kaulapannassa tai näyttelyhihnassa (meillä normaalisti tämän takia käytössä valjaat) ja muutenkin Nemolla on herkkä nielu, lähes aina esim. vettä juotuaan alkaa kakoa. No nyt heti näyttelyhihnaan vaihdettuamme huomasin, että Nemon ei tarvinnut vetää paljoakaan, kun jo ei henki kulkenut :( Kehään kuitenkin menimme ja voi kauhistus, heti liikkuessaan Nemo alkoi haukkoa henkeään! Olipa jotenkin noloa ja tietysti kurjaa Nemonkin kannalta. Tuomari tietenkin kiinnitti tuohon huomiota, muuten Nemo sai ihan hyvät arvostelut ja jopa EH:n. Pelkäsin, ettei tuomari edes arvostele moista henkeä haukkovaa koiraa!

Illalla Nemo aivasteli vähän lisää ja seuraavana aamuna sai ilman hihnaakin röhinäkohtauksia. Viikon verran oltiin hissukseen, käytiin sitten aivastelun ja röhinän takia eläinlääkärissäkin, vaikka ei oikein mitään ihmeitä löytynyt. Ilmeisesti joku virus. Strongholdinkin Nemo oli saanut viimeeksi vain viikkoa ennen näyttelyä, joten ei pitäisi olla nenäpunkistakaan kyse. Ja viikossa oireet sitten hävisivätkin.

Tietenkin olisi jätetty näyttely väliin, jos olisin tajunnut, että Nemo oli tulossa kipeäksi. Hyvä olla jälkiviisas. No nyt kohti uusia näyttelyjä, pääasia on, että Nemo on taas kunnossa!

Tuomari: Bo Skalin, Ruotsi
Tulos: JUN EH1
Arvostelu: bra huvud, litet stor i skallen, bra hals, korrekta proportioner, litet platt svans, välvinklad fram & bak, vill inte riktigt ta för sig mycket pga? att han drar efter luft hela tiden när han går, bra pälskvalitet

Ei kommentteja: